Home | Sitemap

» Home » News & Resources » Progress Updates on all Approved Participating Schools

Progress Updates of all Approved Participating Schools

(No Coordinates Available)
SK BANDAR BEHRANG 2020
Silver Award - National Primary School (Urban)
No of Students: 310
No of Teachers: 22

District: Batang Padang
Address: SK BANDAR BEHRANG 2020
BANDAR BEHRANG 2020
35950 TANJONG MALIM
PERAK DARUL RIDZUAN
Contact Telephone: 0173582658
Fax: 0545469261
Principal: HJH NORAISHAH BT YUNAN
Teacher: SANTHARASEKARAN A/L SUBRAMANIAM
Email: skbb2020@gmail.com
Theme

Last Modified: 26 Feb, 2015

Step 1 - The Eco-Schools Committee
The following is a general description of the committee: Jawatankuasa ditubuhkan pada awal tahun (April) sewaktu mesyuarat rasmi Panitia Sains. Jemputan dibuat untuk Ahli Parlimen, 2 orang ADUN, MDTM, Persatuan Penduduk, KRT, YDP PIBG, wakil ibubapa dan semua guru.

Tawaran dibuat untuk pemimpin tempatan yang bergelar YB dan mereka sudi menjadi badan penganjur untuk membantu dari segi idea dan dana yang bersesuaian. Setkat ini ADUN Behrang telah sponsor utk Lawatan Ke Pulau Orang Utan, Bikit Merah dan ADUN Slim tajaan kem Sambutan Hari Bumi 2012 peringkat sekolah.

Ahli Parlimen menjadi penganjur utama dan membantu dalam beberapa kem di peringkat sekolah. Dana daripada mereka amat membantu pergerakan aktiviti alam sekitar di sekolah.

Manakala kerjasama daripada POLITEKNIK dan UPSI daripada segi idea dan tawaran tenaga pengajar bagi hasil ciptaan semburan serangga yang telah membawa tuah kepada sekolah untuk Naib Johan Perak dalam pertandingan 'The Young Scientist Perak' pada tahun 2013. Sekolah juga telah menang dan layak ke Robotik Competition pada 12 Oktober ini di Pusat Sains Negara yang dibimbing oleh mereka.

Majlis Daerah Tanjong Malim membantu dari segi idea dan gubahan landskap taman sekolah. Para ibubapa pula membantu anak-anak mereka untuk melibatkan diri dengan aktif dala semua perkara atau aktiviti sekolah. Ada yang turun padang sama-sama membantu contohnya gotong-royong.
The following groups are represented in the committee: - Pupils
- Teachers
- School Board of Governers
- Non-teaching staff of the school